Alla inlägg under juli 2007

Av Angelika - 13 juli 2007 07:42

Imorse fick Firun äntligen sin kull. Tre stycken små sötnosar blev det, en self chocolate hona, en crested black tan hona och en crested black tan hane.

Alla tre är mycket trevliga i typ och färg. Tan honan är ngt över tecknad i huvudet och hanen ngt undertecknad, men det är jag inte så oroad över utan tror att teckningen blir lite starkare senare, det har den iallafall blivit på Elimar som var ännu ljusare i teckningen när han föddes.

Tan honan kommer att vara på standby tills Pam oxå har fött, då jag egentligen vill ha chocolate tan, men eftersom nu inte Firun fick någon så hoppas jag ju på att Pam klämmer ut en sån och då blir den svarta tan honan automatiskt tll salu, annars får hon nog stanna tillsvidare och iallafall få en kull här innan.

Bilder på underverken kommer med all säkerhet under dagen!


Av Angelika - 12 juli 2007 21:21

Det är konstigt att man inte lär sig att börja förbereda i tid inför utställningarna. Idag har jag trimmat mina tre gråa djur som jag anmält till SM nu i helgen, varför är man alltid ute i sista stund??? Men nu är dom iallafall trimmade alla tre och får sig ett bad imorgon. Kommer att ha med mig två försäljningsdjur oxå, Elimar och Fitz.


På hästfronten har jag idag haft sadel på min unghäst Feldon för första gången och det gick jättebra, han verkade inte bry sig alls om att vi spände fast den på ryggen på honom. Imorgon kommer det en familj och tittar på honom, så vi får väl se vad dom tycker om honom.


Måste även köra till Mariannes fram och köpa lite morötter imorgon och ska förhoppningsvis även hinna rida Ruzona lite oxå.

Av Angelika - 11 juli 2007 20:38

Idag var det städdax, och nogrann rengöring av alla matskålar och vattenflaskor. Sen kom Finesse nya ägare från Halmstad och hämtade henne, ska bli riktigt spännande att få se henne igen då de skulle visa henne i Laholm i augusti då hon precis blivit 2 månader. Lycka till nu med henne.


Egentligen skulle jag börjat trimma lite mer inför SM i helgen, men det har helt enkelt varit ont om tid till det, måste få gjort det imorgon, Milagro trimmade jag ner för ca 2 veckor sen och såg idag att det inte var så mycket att ta på honom, har inte kollat hur mycket det är att ta på de andra två, oj ,det kanske kan ta tid...

  

Annars väntar jag bara på att Firun och Pam ska få sina kullar, de är riktigt stora nu och det är ju så spännande att se resultaten!!!

Av Angelika - 6 juli 2007 18:14

Ja, det är så han kommer att heta den lille lakeland black tan hanen, fick låna en bild på honom att visa, så här kommer den, måste ju bara få visa hur söt han är!


Av Angelika - 6 juli 2007 08:52

För er som kanske inte är så insatta i det, så är lakeland  detsamma som skinnybärare och bär alltså på anlaget för skinny.


Igår fick jag syn på en alldeles bedårande liten hane, som jag tyvärr inte kunde motstå, en liten lakeland hane i black tan teckning, verkligen i det närmaste perfekt tecknad. Då det är just den teckningen jag är ute efter att få fram i skinny, så passar han ju perfekt in i min avel. Får inte hem honom förrän i september när det är nordiska, men det gör inte så mycket, den som väntar på nåt gott...

Kommer att få bilder skickade på honom efter hand som han växer, så såsmåningom kommer jag att lägga ut nån bild här!


Har läst på lite och lärt mig att vid parning lakeland/lakeland får man25% skinny, 50% lakeland och 25% som  inte bär anlaget (detta helt teoretiskt sett alltså, kan ju ha tur och få annan fördelning oxå).  Dessutom vid parning lakeland/"vanligt" så får man 50% lakeland och 50% "vanliga". Eller vanliga och vanliga, de bär iallafall inte anlaget för skinny. Detta innebär ju att jag även kan para honom med mina nonself tan honor och även få rastypade nonselfar, och det är ju kanon!


Iallafall så kommer det att bli endel avels- och utställningsdjur till salu under sensommaren/hösten för att inte få ett alldeles för stort antal djur här hemma, har redan nu bestämt mig för några som jag lagt ut på salusidan, som kan tingas för senare leverans.



Av Angelika - 4 juli 2007 17:32

Idag har jag varit ute på en 1,5 timmes ridtur (drygt 1 mil), hade tagit på mig regnnjacka då det varit utlovat en del regnskurar, men det kom inget regn och det var ganska varmt så jag blev väldigt varm.  Red förbi en hage där det gick ett par ungtjurar som kom "galopperande" mot oss och det tyckte Ruzona var lite obehagligt. Sen kom vi till en korsning där det stod en trähund som tydligen var riktigt läskig... En liten bild på mig och Ruzona kanni se nederst i detta inlägg.


Ja, nu är det förhoppnigsvis inte så många dagar kvar (fast det dröjer säkkert veckor, det brukar det göra när man går och väntar) till Pam och Firun får sina ungar, är riktigt spänd på vad dom får i kullarna!

Av Angelika - 3 juli 2007 15:53

Ja, idag har jag ju varit på anställningsintervjun, och redan nu i eftermiddags (samma dag) ringde dom och ville att jag skulle komma till en andra intervju och det redan på torsdag! Snabba ryck här. Men det ska bli trevligt och se om det är nåt som jag skulle trivas med.

Av Angelika - 2 juli 2007 08:51

Igår kunde jag äntligen ge mig ut på en ridtur igen, och vilket härligt väder det var! Hade köpt en ny dressyrsadel som passade bra, tyvärr var dressyrgjorden alldeles för liten så det får jag väl skaffa en lite längre...


Idag är det städdax hos marsvinen!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards