Alla inlägg under augusti 2007

Av Angelika - 15 augusti 2007 21:26

Idag lyckades jag få tid till att trimma tre av djuren som ska med till Laholm på lördag, bara en kvar som jag hoppas få tid till att trimma i morgon förmiddag när Theo sover. Han fyller förresten 1 år imorgon så det blir lite kalas på kvällen.


Idag var jag hos Helena och hämtade hem min transport som hon hade Marunka i, passade på att kika på alla hennes små marsvinsbebbar också och visst var där ett par som jag gärna tagit hem, men vi får väl se... kanske en av dom... synd bara att det är hanar, har ju inte direkt plats till en massa hanar...


Dom som köpte min crested grey hona Narnias Finesse har anmält till Laholm och kommer att visa henne där, det ska bli så kul att se hur hon har utvecklats! 

Av Angelika - 14 augusti 2007 13:18

Just det, pga återbud är Clea till salu igen. Då hon redan är 6 månader och stor och rejäl har jag valt att sätta henne med hane, hon kommer att sättas ihop med Dionysos den 25 augusti, tror att hon kommer att ge trevliga lakelands med bra typ. Hon kommer givetvis forfarande vara till salu och säljs dräktig eller efter kullen, vilket som.


Annars har det varit kloklippningsdax idag!

Av Angelika - 13 augusti 2007 21:37

Idag var vi först och hämtade 6 stora fyrkantsbalar hö, och då menar jag verkligen stora!!! De var ca 60 x 80 x 150 cm och gissar på en vikt på drygt 80-90 kg/bal. Dom var iallafall fruktansvärt jobbiga och tunga att lasta av släpet även med säckakärra. Pust...


När det var avklarat flyttade vi hästarna till en ny hage, vår minsta vinterhage som behöver betas ner, det var gräs upp till knäna. Tog lite bilder på hästarna där:

Av Angelika - 12 augusti 2007 19:01

I torsdags fick jag trimmat på Elizar oxå, så hanska bara "finslipas" lite på i mitten på veckan, Marunka är det oxå bara att "finslipa" på. Sen har jag ju mina selfar en black och en chocolate att trimma, måste försöka få gjort det i kväll eller i morgon, får se hur mycket jobb det blir i veckan oxå.


Marunkas utställningsresultat från Väddö finns nu att läsa på hemsidan, men tyckte att hon fick dålig kritik, bara 85 poäng, hon har annars alltid fått cert eller ck på utställningar, och nu fattas hon ju bara ett sista cert av en svensk domare för att bli champion...


I veckan har det annars varit ont om tid till det mesta, har inte hunnit rida nåt sen förra söndagen, men idag fick jag äntligen lite tid över och gav mig ut på en timmes runda, jätteskönt var det och Ruzona var väldigt pigg och tyckte att det var jättekul!


Av Angelika - 8 augusti 2007 20:24

Ikväll har jag efter en hel del funderande kommit fram till exakt vilka djur jag ska ta med till Laholm och Jönköping nu i augusti. Vissa har varit självklara, men sen har jag varit lite tveksam...

Iallafall så har jag nu bestämt mig och skickade ikväll in anmälan till båda utställningarna.


Till Laholm kommer jag att ta med mig:
crested grey honan Grey Scales Marunka (senior)
nonself chocolate tan hanen Narnias Elizar (junior)
self chocolate honan Falabella of Funny Farm(junior)

self black honan Narnias Elmarina (junior, som även är till salu)


Till Jönköping anmälde jag då:

Marunka, Elizar  & Falabella samt
crested chocolate tan honan Firun (senior)


Så nu är det bara till att trimma :D

Av Angelika - 8 augusti 2007 11:59

Det blev inget jobb idag, så jag passade på att trimma Marunka när Theo sov sin förmiddagslur. Tänkte börja på Elizar oxå, men när jag klippt klorna på honom så ångrade jag mig... luktade väl bara hona, så han var helt till sig... Så jag får ta honom och de andra två somska trimmas senare idag eller imorgon. Men nu är ju som sagt Marunka färdig iallafall, ska bara badas oxå och i morgon kväll ska jag åka till Helena och lämna henne, sen får vi hålla alla tummarna att hon får cert på lördag, för då blir hon ju champion!

Av Angelika - 7 augusti 2007 11:13

Jaha, då stundar det en hel del utställningar och har jag börjat trimma inför dessa??? Nejdå, det har jag inte... Att det ska vara sååå svååårt att bli färdig till det.

Marunka kommer att åka med Helena upp till Väddö trots allt, tack snälla Helena som ordnade det åt mig! Sen kommande två helger är det ju utställning i Laholm och Jönköping, måste minsann bli färdig och börja trimma nu!


Annars är den enda nyheten att jag ju börjat jobba igen, visserligen bara som inhoppare, men av erfarenhet kan det bli en hel del iallafall! Jobbade igår förmiddag och idag har jag lite ont i ryggen, inte riktigt van vid att stå så en hel arbetsdag nu när man varit hemma och mammaledig ett tag.


Av Angelika - 4 augusti 2007 15:59

Måste bara få visa bilden jag fick mailat till mig på Napoleon som jag ju inte får hem förrän i mitten på september, så jag får nöja mig med denna bilden så länge.

Gud vad han är snygg, kommer definitivt att användas både i skinnyaveln och i min nonself tan avel, han har ju perfekt teckning, längtar så tills jag får hem honom, ska då även visa honom i ostandard (tror att det är där lakelands visas...)

Här kommer iallafall bilden på honom!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards