Alla inlägg under februari 2008

Av Angelika - 13 februari 2008 10:58

  • Hur ofta äter du mat ute?  Framförallt på sommaren när det är varmt sitter vi ute på altanen och käkar middag  =) skämt åsido, men det gör vi väldigt sällan, kan väl bli McDonalds ungefär en gång i månaden tillsammans med barnen.
  • Vad/vart äter du då helst?  En bakad potatis på Grafitti Cafe är ju bara såååå gott!
  • Vad har du på din favoritpizza?  Fläskfike och bearnisessås tror jag, det finns så mycket som är gott...
  • Provar du ofta nya ställen/maträtter, varför/varför inte?  Vi har inte råd att äta ute så ofta, så vi provar inte direkt några nya ställen.
  • Går du ofta på café och fikar, vad? Nej, nästan aldrig.
  • Av Angelika - 12 februari 2008 22:11

    Idag var det dax att åka till veterinären med vår "lilla" briardtik Amira, men först en liten inledning om hur det hela började.


    Hon började bli dålig i tisdags förra veckan då hon plötsligt inte ville äta, och inte leka med bollen utan gnydde till när hon skulle ta den, verkade ha ont i munnen, men vi kunde inte se nåt. Tänkte att hon kanske rivit sig på nån pinne eller nåt och ville avvakta ett par dar ifall hon skulle bli bättre, men när hon fortfarande inte blivit bättre på torsdan belv det ett besök hos veterinären. Dom kunde inte hitta nåt fel på henne, utan bara konstatera att hon verkade ha ont i munnen och ofta lade huvudet lite snett, så vi fick utskrivet Rimadyl (smärtstillande) och hoppades på bättring.


    Idag var hon då inte mycket bättre, hade visserligen kommit igång och åt lite grann, men hon är inte som vanligt i temperamentet, viker ofta huvudet åt sidan, gnyr  och skäller till när man vill kolla henne i munnen. Så vi åkte till en annan veterinär (Carin Strand i Ugglarp) för ev röntgen ifall det skulle behövas, efter att få ge lugnande för att kunna kolla ordentligt och tagit ett blodprov konstaterade hon att vår lilla Ami har Eosinofil Myosit (finns tydligen inget försvenskat namn på det...). Det är en muskelinfektion som angriper musklerna i pannan/käkarna som inte orsakas av någon bakterie eller virus, så när kroppen ska bryta ner det som orsakar infektionen blir det istället musklerna som bryts ner. (Tusan vad det va svårt att förklara, knappt jag hängde med när veterinören berättade det, och jag hittar inget på nätet om det.) Iallfall fick vi utskrivet kortison sm ska skynda på läkningen av detta, tyvärr kommer hon aldrig att få tillbaka de redan nerbrutna musklerna, så hon kommer att bli svagare i käkarna och vara insjunken i hjässan, som tur är e hon långhårig så det syns inte direkt då. Kommer att bli som veterinären sa att huden hamnar precis på skelettet, har ju inga muskler emellan...


    Detta är tydligen en väldigt ovanlig sjukdom (endast ett par fall per år) som man inte vet vad den orsakas av. Nu hoppas vi iallafall att hon blir bättre och slipper ha ont och kan äta som vanligt och leka med sin boll igen.

    Av Angelika - 12 februari 2008 12:32

    Från att ha varit näst intill 100 % arbetslös (Gille går på sparlåga så här på våren och har endast jobbat en dag i vecka på sistone) så har jobberbjudandena faktiskt bara trillat in igår och idag...


    Igår ringde min mammas kusin och sa att hon pratat med en som sökte ny assistent och att hon tipsat om mig, så om jag var intresserad var det bara att ringa upp, och visst är jag det. Men så idag ringde en som hittat mig via arbetsförmedlingen, han söker en djurskötare till ca 150 mjölkkor, en tjänst på ca 50-75 % och det är tydligen väldigt flexibelt hur mycket och vilka pass man vill jobba...


    Ja, valet är inte helt lätt då jag älskar att jobba med djur (har jobbat ca 3,5 år sammanlagt innan med mjölkkor och det är så trevligt, fritt och kul) men tycker oxå att det är väldigt givande att jobba med utvecklingsstörda.
    Men i första hand ska jag åka och kika på jobbet med mjölkkorna i morgon eftermiddag, så får jag börja där då det faktiskt känns "roligast" just nu. Har saknat kossorna lite faktiskt sen jag slutade med det när första sonen föddes för 6,5 år sen.

    Av Angelika - 10 februari 2008 15:52

    Idag har jag varit och lämnat Dionysos som ska flytta till La Cabanas uppfödning i Danmark, hoppas nu bara att hon blir nöjd med honom!


    Sen har Milagro kommit hem igen efter att ha varit iväg i Halmstad och parat lilla Finesse som föddes här i somras.


    Har även trimmat Granada igen (utställningen i Landskrona är ju nästa helg), inte alls mycket att ta på henne, några enstaka långa strån och så givetvis några vita... Men blir lite stressad av att tänka på de tre grå damerna som jag inte börjat på än... Förhoppningsvis är ju inte Comma helt "igengrodd" sen sist, lilla Irwa är ju bara 2 månader, så där är väl förhoppningsvis inte så mycket heller. Men frågan är ju hur Joline ser ut, det är ju ett tag sen hon var på utställning, som tur är så är hon himla jämn i över och underfärg så hon blir inte så flammig då!

    Av Angelika - 9 februari 2008 15:53

    Ja, jag uppdaterade min hemsida, men ser nu att jag glömde ladda upp bilden på Comma... Eftersom jag har allt till hemsidan på en annan dator, så orkar jag bara inte starta upp den gamla skrället igen för att lägga upp endast den bilden. Men jag vill ändå att ni ska få se hur hon ser ut och lägger därför in den även här, varsågoda!


    Av Angelika - 9 februari 2008 14:24

    Idag har jag tagit några nya bilder på endel av marsvinen. Kommer att uppdatera hemsidan med endel kanske senare ikväll.

    Tycker att Comma har blivit jättestor nu, det är knappt man når om henne med en handen längre, och hon är bara 5,5 månad!


    Tog en ny bild på La Sombra eftersom det var så bra ljus, den bilden har jag lagt som presentationsbild!


    Dessutom tänkte jag lägga upp en bild här på Narnias Irwa, min self grey hona som är 2 månader nu. Kolla vad söt hon är!

    Av Angelika - 9 februari 2008 09:00

    • Har du läst mycket av Astrid Lindgrens böcker och/eller sett många av hennes filmer?  Jag har nog både sett och läst det mesta av Astrid.
    • Vilken/vilka favoriter har du?  Mio min Mio är en klar favorit, sen gillar jag Lotta på Bråkmakargatan väldigt mycket oxå. Det finns många som är bra, så det är egentligen svårt att välja...
    • Vilken Astrid Lindgren-figur kan du absolut inte med?  Har aldrig riktigt gillat Karlsson på taket, kommer ihåg att jag tyckte han var elak när jag var mindre.
    • Vem av Astrid Lindgren-figurerna är du mest lik?  Bra fråga, vet faktiskt inte. Ronja Rövardotter kanske.
    • Vem av Astrid Lindgren-figurerna skulle du vilja vara? Varför? Jättesvårt att svara på. Inte den blekatse!

    Av Angelika - 6 februari 2008 13:39

    Jag försökte ta lite bilder på skinny ungarna idag, dom har ju vuxit och utvecklats och är så fina nu.


    Här nedan kan ni se bilderna på dom!


    Presentation

    Fråga mig

    0 besvarade frågor

    Kalender

    Ti On To Fr
            1 2 3
    4
    5
    6
    7
    8
    9 10
    11
    12 13
    14
    15
    16 17
    18
    19
    20
    21 22 23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    <<< Februari 2008 >>>

    Tidigare år

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Länkar

    RSS

    Besöksstatistik


    Ovido - Quiz & Flashcards